Fjernvarme

Fjernvarmenettet i Lyngby

Fjernvarme er en bæredygtig og CO2-neutral varmeforsyning, som erstatter naturgas og olie i mange områder i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vestforbrænding samarbejder med kommunen om at udrulle fjernvarme til stadig flere husstande i etaper frem mod 2030. Målet er at gøre kommunen CO2-neutral i 2050.

Allerede nu er der fjernvarme i flere dele af kommunen, og den næste store etape starter i september 2022. Det er planen, at 133 nye storkunder og 266 småkunder i Virum og Sorgenfri primært boligselskaber, vil blive tilsluttet fjernvarme i denne etape, som forventes at være afsluttet i slutningen af 2026. Der arbejdes allerede på projektforslag til flere etaper, så flere private husstande på sigt også kan komme til.

Gravearbejdet til den nye etape vil starte i september 2022 og fjernvarmerørene vil følge Kongevejen fra Lyngby centrum til Virum-Sorgenfri. Der vil naturligvis være trafikale påvirkninger i forbindelse med gravearbejdet, men Vestforbrænding vil gøre alt for at begrænse generne for området. Det er også vigtigt at bemærke, at kunder, der bliver tilbudt fjernvarme i denne etape, vil blive kontaktet direkte af Vestforbrænding med et tilbud på fjernvarme.

Der er mange fordele ved at skifte til fjernvarme, og det er derfor en god idé at undersøge, om ens adresse er på listen over områder, der vil blive tilsluttet fjernvarme i fremtiden. Det er også vigtigt at vide, at man kun kan søge om fjernvarme, hvis man bor i et område, der er godkendt til fjernvarme. Hvis man tilmelder sig fjernvarme fra start i en kampagneperiode, kan man spare mange penge på stikledningen til sit hus. Derfor er det en god idé at læse mere om ansøgning, priser og fordele på Vestforbrændings hjemmeside, hvis man overvejer at skifte til fjernvarme.

Modtag et godt
uforpligtende VVS-tilbud

vvs lyngby varmeslangemontering 600x400

Ultra kort: Hvad er fjernvarme?

Fjernvarme er en type centraliseret varmeforsyning, hvor en varmeproducent distribuerer varme til en gruppe af forbrugere via et netværk af rør. Denne form for varmeforsyning er meget udbredt i Danmark, hvor fjernvarme leveres til mere end 60% af landets husholdninger.

Fordele ved at blive tilkoblet fjernevarmenettet

Der er mange fordele ved at bruge fjernvarme installeret af VVS Lyngby. Først og fremmest er fjernvarme en miljøvenlig måde at opvarme din bolig på, da det primært produceres fra vedvarende energikilder som biomasse, solenergi og geotermisk varme.

En anden fordel ved fjernvarme fra VVS Lyngby er, at det er en meget effektiv måde at opvarme din bolig på. Da varmen produceres centralt og distribueres via et netværk af rør, er der minimal varmetab undervejs, hvilket betyder, at du får mere varme for pengene.

Endelig kan fjernvarme fra VVS Lyngby være en god investering på lang sigt. Da fjernvarmenettet er etableret, og produktionen af varme kan skaleres efter behov, kan fjernvarmepriserne være mere stabile end priserne på olie, gas eller elektricitet, som kan være udsat for fluktuationer på det globale marked.

vvs lyngby varmeanlæg 600x400
vvs lyngby specialist

Kontakt os for at høre mere eller ansøge om tilkobling

Hvis du har spørgsmål om fjernvarme i Lyngby-Taarbæk kommune, kan du altid kontakte VVS Lyngby for at få svar på dine spørgsmål. De kan hjælpe med information om tilmelding, priser og andre relevante oplysninger om fjernvarmeudvidelsen.

Modtag et godt
uforpligtende VVS-tilbud

Modtag et godt
uforpligtende VVS-tilbud